NIEUWS

 • 15/12/2011OPROEP: Tweede Lichting Stadsfotograaf Antwerpen 2012-2013

  Antwerpen op een prikkelende manier portretteren, dat is de missie van de stadsfotograaf. Bijna twee jaar na de lancering van de eerste lichting stadsfotografen, gaat vzw Stadsfotograaf op zoek naar nieuwe kandidaten met een sterke en eigenzinnige blik. 
   
  Maarten Vanden Abeele, Patrick de Roo, Elisabeth Broekaert, Dan Zollmann en Alex Salinas zijn momenteel bezig aan de laatste maanden van hun engagement en hebben dan gedurende twee jaar de stad Antwerpen vastgelegd door hun lens. Het resultaat is een uiteenlopend stadsportret met diverse invalshoeken. De werken worden in de  zomer van 2012 tentoon gesteld in het FotoMuseum Antwerpen en in galerie Fifty One Fine Art Photography. De foto’s worden eveneens gebundeld in een gelijknamige publicatie van uitgeverij Lannoo. Op lange termijn zullen de beelden functioneren als een collectief geheugen van de stad.
   
  En dat visueel geheugen moet uiteraard blijven groeien. Daarom gaat vzw Stadsfotograaf opnieuw op zoek naar kandidaten met een sterke blik, die de volgende twee jaar de stad op een eigen manier trachten vast te leggen. Het initiatief staat open voor professionele en niet-professionele, in België wonende fotografen die een bepaalde affiniteit hebben met Antwerpen. Het aantal geselecteerde stadsfotografen ligt niet vast en is afhankelijk van de kwaliteit van de inzendingen. Belangrijk is de diversiteit in de visies van de gekozen stadsfotografen, zodat een gevarieerde verzameling stadsimpressies wordt gecreëerd als een ‘work in progress’. Door de opeenvolging van verschillende stadsfotografen wordt de stad Antwerpen op een artistieke en originele manier gearchiveerd. 
   
  Alle inzendingen worden onderworpen aan het kritische oog van een heterogene jury, die samengesteld is uit Antwerpse afgevaardigden uit diverse disciplines en de inzendingen vanuit een breed perspectief beoordeelt. Ze verwachten een creatieve ode aan alles wat de stad definieert, onthult en verbergt. 


  KANDIDATUUR VOOR 15 FEBRUARI 2012

  PRESENTATIE VOLGENS VOLGENDE RICTLIJNEN:

  -ENKEL cd-roms die mac compatibel zijn
  -Een beknopt portfolio met eigen werk (vrijblijvend onderwerp), met maximaal 20  beelden
  -Het formaat van de foto’s is 72 dpi, 600 x 425 pixels. 
   
  Foto’s die dat formaat overschrijden, komen niet in aanmerking.
  -Elke filenaam heeft een vermelding van uw naam en de titel van de foto
   (vb. voornaam_achternaam_titel.jpg)
  -Een cv en een persoonlijke motivatie voor deelname project.

  Gelieve de cd-rom met de vermelding ‘naam + Kandidatuur Stadsfotograaf tweede lichting’ te richten aan:

              vzw Stadsfotograaf Antwerpen
              Kandidatuur Stadsfotograaf tweede lichting
              Zirkstraat 20
              2000 Antwerpen 

  Gelieve de zending NIET aangetekend te versturen, aub!
  Gelieve nota te nemen dat de verzonden pakketten niet worden teruggestuurd.
  V